preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin

Login
Tražilica

Vremenik 2018./2019.

Kalendar natjecanja

eTwinning

U koju srednju?

Internet
Koliko vremena dnevno provodiš koristeći internet?

Ne diraj žice!

EKO rječnik

 

 

Poziv

E-identitet HUSOŠ

Hrabri telefon

Vijesti iz škole (i oko nje)

U ovoj rubrici donosit ćemo različite male i velike vijesti i informacije o događanjima u našoj školi i oko nje. 

Nasilje, za nasilje nema opravdanja!
Petra Pavić / datum: 27. 11. 2018. 14:43

Učenici sedmih razreda 23. studenoga 2018. godine išli su u Dom kulture Zvonimir gledati predstavu  „Nasilje, za nasilje nema opravdanje“.  Predstava je bila jako zanimljiva i poučna, ali i smiješna. Glumili su je jedan  muškarac  i jedna djevojka. Pokazali su nam različite oblike nasilja, npr. fizičko i psihičko nasilje itd. Također su nam rekli zašto to nije u redu i kako se žrtve nasilja zajedno mogu suprotstaviti nasilnicima. Predstava, a i glumci su bili jako dobri i uživala sam gledajući. Naučili smo nešto važno iz te predstava,  a to je da nasilje nikada nije rješenje.

 Petra Pavić 7. d 

 


[OPŠIRNIJE]Posjet Kliškoj tvrđavi
Nada Topić / datum: 16. 11. 2018. 09:42

***

U ponedjeljak sam s razredom išao na Klišku tvrđavu. Jako dugo smo se penjali.
 Kada smo se popeli, prvo smo prešli na igru. Morali smo lukom i strijelom gađati u metu. Bilo je jako zabavno. Popeli smo se još malo više, tu smo sjeli i vodič nam je pričao kako se ratovalo na Kliškoj tvrđavi. Sad znam da se Petar Kružić sa svojom vojskom borio da Klis ne bi pao pod tursku vlast. Nakon toga sam vidio razno oružje, kao npr.: kubure, jatagan, buzdovan, sablje… Išli smo vidjeti i crkvu sv. Vida koja je za vrijeme turskog vladanja pretvorena u džamiju. Poslije smo ušli u muzej u kojem su razne ploče s raznim spisima. Ali ništa nisam razumio jer mi se činilo da je pisano glagoljicom. Na kraju smo radili pločice od gipsa koje smo dobili za sjećanje na ovaj izlet. Meni je bilo jako lijepo, volio bih da mogu ići opet.

 

***

Prekjučer sam sa svojom učiteljicom i prijateljima posjetio Klišku tvrđavu. Kad smo stigli do Kliške tvrđave, penjali smo se gore. Čim smo se popeli, krenuli smo na streljaštvo. Gađao sam iz luka prema meti i nije mi išlo. Onda smo išli u obilazak, vodič je pričao super zanimljive priče o Kliškoj tvrđavi, npr. kad je igrađena, kako se zove crkvica… Pa smo išli napraviti suvenire od gipsa. Imali smo odmor za marendu. Bacali smo kamenčiće s Kliške tvrđave. Kada sam došao kući, pričao sam mami kakve sam lijepe stvari vidio. Meni se najviše svidio dio s oružjem. Moj posjet Kliškoj tvrđavi bio je jako lijep i htio bih opet ići na Klišku tvrđavu.

Dojmovi učenika 4. c razreda


[OPŠIRNIJE]Predstava "Moj razred 2. b"
Nada Topić / datum: 18. 10. 2018. 13:09

Bila sam sa svojim razredom i učiteljicom u Splitu gledati predstavu "Moj razred 2. b". Datum je bio 4. 10. 2018. Predstava je bila jako smiješna. Ani nedostaje tata. Ana je napravila krevet - brod. Mare i Bepo nisu baš voljeli Anu i rugali su joj se. Rugali su se i učiteljici. Ana je pobjegla u luku i tamo je vidjela turiste. Bilo je smiješno kada su krenuli na more, a počelo je nevrijeme. Predstava je bila dirljiva, ali i smiješna.

Magdalena Rađa, 3. a


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju