preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin

Login
Tražilica
Humanitarna akcija

LIK 2018.

Vremenik 2017./2018.

Kalendar natjecanja

Ne diraj žice!

Knjiga po knjiga - Knjižnica!

Poziv

E-identitet HUSOŠ

EKO rječnik

 

Usmeno ili pismeno?
Je li ti lakše usmeno odgovarati ili pisati test?
Hrabri telefon

Modra lasta
Nina Giljanović / datum: 16. 2. 2017. 09:43

Hej, ti! Ako voliš zabavne stvari, modu, stil, prošlost te još mnogo zabavnih stvari onda imamo pravu stvar za tebe. U našoj knjižnici nalazi se jedan jako zabavan i cool  časopis, a njegovo ime je (već pogađate) Modra Lasta. Modra Lasta je časopis namijenjen svim osnovnoškolcima i malima i velikima. Taj časopis govori o mnoštvu zabavnih stvari : o modi, stilu, školi , kako steći samopouzdanje i slično. Ima i zabavnih  rubrika sa ludim imenima (npr. NeGljivimo ili Mazgonetka). Meni osobno je taj časopis omiljeni zato jer je jako poučan i zabavan. Evo ako vam se svidio ovaj maleni uvod, možete već sutra otići u našu školsku knjižnicu i u miru i tišini pročitati ovaj časopis, a ako vam se jako svidi možete se čak i pretplatiti na njega i svaki mjesec uživati u novom broju ovog mega popularnog časopisa.

Nina Giljanović, 6.a


[OPŠIRNIJE]Moj planet
Lara Pribudić / datum: 16. 2. 2017. 09:41

Moj planet je poučni dječji časopis u kojem upoznajemo prirodu i raznolikosti našeg planeta Zemlje . U svakom broju tu je i nagradna igra ili nagradni natječaj, tj. kviz. Osim toga tu su i mnoge rubrike: Lijepom Našom, Arheo(b)log, Nagradno pitanje, Zoo kutak, Sive stranice, Kreativni kutak, Fotografija mjeseca, Dr. Vetko, Drveće, Čuda svijeta, Ljudsko tijelo, Planetov stip, Najstrip, Ovaj mjesec, Moj test, Vaša pošta, Nagradni kviz, Komarac… U svakom broju dobiva se i poster. U rubrici Vaša pošta  znaju se pronaći razni crteži i pisma, pa tako ponekad mogu biti i objavljeni neki od vaših uradaka. Kao što je Smib poznat po Durici i časopis Moj planet ima svoju rubriku vica-stripa,a to je Komarac. Časopis Moj planet je mjesečnik i od ovog broja- veljače 2017 počinje nagradni natječaj za najfotku.  Svaki broj časopisa možete pročitati u školskoj knjižnici.

 Lara Pribudić, 6.a


[OPŠIRNIJE]Smib
Silvija Vukšić / datum: 16. 2. 2017. 09:34

Časopis „Smib“ namijenjen je djeci nižih razreda odnosno od 5 – 10 godina. Stranice su u boji s lijepim fotografijama i ilustracijama. U ovom časopisu ima jako puno različitih članaka npr. o gradovima, sportovima, hrani, životinjama… Najmlađi čitatelji vole uglavnom stripove, zagonetke, viceve, križaljke te slikopriče pa su u „Smibu“ to stalne rubrike. Smib često ima i nagradne igre, a nagrade su uglavnom knjige.

Svaki broj donosi i novi strip o legendarnoj Durici koju možete posuditi i u našoj školskoj knjižnici!

Silvija Vukšić, 6.a


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju