preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin

Login
Tražilica
LIK 2017.

Poziv

Vremenik 2016./2017.

Kalendar natjecanja

E-identitet HUSOŠ

Riječ dana

 

TREMA?
Imaš li tremu prije ispita ili usmenog odgovaranja?Hrabri telefon

Flauta
Silvija Vukšić / datum: 2. 3. 2017. 09:14

Flauta je jako star instrument iz porodice drvenih puhačkih instrumenata. U povijesti je imala različite oblike i bila je rađena od različitih materijala. Danas  flauta može biti metalna, zlatna, srebrena… Sastoji se od tri dijela – glava, tijelo i noga, a cijeli instrument dug je oko 67 cm. Flauta je jedan od najbitnijih instrumenata u orkestru i nerijetko izvodi temu pjesme, ali isto tako može biti i pratnja. Na flauti je moguće izvesti razne trilere, staccato, pasaže, skokove i može se svirati klasična glazba, jazz glazba…

Silvija Vukšić  6. a


[OPŠIRNIJE]Glazbena škola "Silvije Bombardelli"
Silvija Vukšić / datum: 21. 2. 2017. 11:03

Glazbena škola „Silvije Bombardelli“ nalazi se u Solinu. Jako volim ići na satove flaute, solfeggia, a posebno orkestra. Učitelji su jako dobri i trude se da naučimo svirati. Ako volite glazbu i htjeli biste postati glazbenici, onda je ovo savršeno mjesto za vas. Upisi u glazbenu školu su početkom lipnja. Samo ispunite prijavnicu i nakon nekoliko dana imat ćete prijemni ispit. U ovoj glazbenoj školi možete pohađati nastavu sljedećih instrumenata: flaute, klarineta, saksofona, horna, trube, trombona, tube, udaraljki, mandoline, gitare te glasovira.

 

Silvija Vukšić, 6. a


[OPŠIRNIJE]Glazbena škola "Amadeus"
Gorana Grubić / datum: 23. 1. 2017. 15:38

Svaki tjedan u Glazbenoj školi "Amadeus" na Brdima se odvija poduka iz sviranja raznih instrumenata. Moja učiteljica klavira je Drita Vidović i jako je dobra. Volim ići tamo. U školi se također podučava sviranje harmonike, gitare, mandoline... Upišite se u Glazbenu školu "Amadeus" jer je jako zabavno.

 

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju