preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin

Login
Tražilica
Humanitarna akcija

LIK 2018.

Vremenik 2017./2018.

Kalendar natjecanja

Ne diraj žice!

Knjiga po knjiga - Knjižnica!

Poziv

E-identitet HUSOŠ

EKO rječnik

 

Usmeno ili pismeno?
Je li ti lakše usmeno odgovarati ili pisati test?
Hrabri telefon

Moja gitara i ja
Petra Pavić / datum: 6. 2. 2018. 15:06

Sviram gitaru već tri godine u Glazbenoj školi Silvije Bombardelli u Solinu. Započela sam je svirati s devet godina jer sam vidjela taj instrument na TV-u u glazbenoj emisiji i uz to sam voljela pjevati. Mnogo puta sam pitala mamu da me upiše pa je s vremenom pristala. Kada sam trebala ići na prijamni ispit sjećam se da sam bila jako nervozna. Nakon što su izašli rezultati bila sam presretna što sam upala na gitaru. Mnogo ljudi me pitalo imam li uzora, imam ih mnogo npr. Ross Lynch, Shawn Mendes... Također imam još mnogo volje i želje za sviranjem gitare. Tko zna, možda jednog dana budem išla u srednju glazbenu školu pa na glazbenu akademiju. Uzbuđena sam jer me mnogo još toga čeka u budućnosti.


                                                       Petra Pavić 6.b 

 


[OPŠIRNIJE]Flauta
Silvija Vukšić / datum: 2. 3. 2017. 09:14

Flauta je jako star instrument iz porodice drvenih puhačkih instrumenata. U povijesti je imala različite oblike i bila je rađena od različitih materijala. Danas  flauta može biti metalna, zlatna, srebrena… Sastoji se od tri dijela – glava, tijelo i noga, a cijeli instrument dug je oko 67 cm. Flauta je jedan od najbitnijih instrumenata u orkestru i nerijetko izvodi temu pjesme, ali isto tako može biti i pratnja. Na flauti je moguće izvesti razne trilere, staccato, pasaže, skokove i može se svirati klasična glazba, jazz glazba…

Silvija Vukšić  6. a


[OPŠIRNIJE]Glazbena škola "Silvije Bombardelli"
Silvija Vukšić / datum: 21. 2. 2017. 11:03

Glazbena škola „Silvije Bombardelli“ nalazi se u Solinu. Jako volim ići na satove flaute, solfeggia, a posebno orkestra. Učitelji su jako dobri i trude se da naučimo svirati. Ako volite glazbu i htjeli biste postati glazbenici, onda je ovo savršeno mjesto za vas. Upisi u glazbenu školu su početkom lipnja. Samo ispunite prijavnicu i nakon nekoliko dana imat ćete prijemni ispit. U ovoj glazbenoj školi možete pohađati nastavu sljedećih instrumenata: flaute, klarineta, saksofona, horna, trube, trombona, tube, udaraljki, mandoline, gitare te glasovira.

 

Silvija Vukšić, 6. a


[OPŠIRNIJE]Glazbena škola "Amadeus"
Gorana Grubić / datum: 23. 1. 2017. 15:38

Svaki tjedan u Glazbenoj školi "Amadeus" na Brdima se odvija poduka iz sviranja raznih instrumenata. Moja učiteljica klavira je Drita Vidović i jako je dobra. Volim ići tamo. U školi se također podučava sviranje harmonike, gitare, mandoline... Upišite se u Glazbenu školu "Amadeus" jer je jako zabavno.

 

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju