preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin

Login
Tražilica
LIK 2017.

Poziv

Vremenik 2016./2017.

Kalendar natjecanja

E-identitet HUSOŠ

Riječ dana

 

TREMA?
Imaš li tremu prije ispita ili usmenog odgovaranja?Hrabri telefon

Knjižnica

RADNO VRIJEME

ponedjeljak      13.30 - 19.30 
utorak                8.00 - 14.00
srijeda             13.30 - 19.30
četvrtak             8.00 - 14.00

petak                 8.00 - 14.00

 

KONTAKT

dr. sc. Nada Topić, viša knjižničarka
nada.topic1@skole.hr 
tel. 217- 876 (lokal 3)

 

O KNJIŽNICI

Površina knjižnice je 76 m2. U centralnoj školi učenički fond broji 6.503 sveska knjižne građe. Knjižnica posjeduje računalo, TV, video player, DVD player, videoteku i dječju periodiku. U područnoj školi Vranjic fond broji 277 primjerka knjižne građe.

KATALOG KNJIŽNICE

Na gornjem linku možete pretraživati online katalog knjižnice i vidjeti koju svu građu knjižnica ima te provjeriti je li dostupna.

 

 

  Popis lektire 1.-4. razreda.doc
 Popis lektire 5.-8. razreda.doc
 Pravila skolske knjiznice.doc

vijesti
Riječ dana - održan skup pamtitelja riječi!
Nada Topić / datum: 26. 5. 2017. 08:54

U školskoj knjižnici 25. svibnja održan je skup pamtitelja riječi i finale projekta Riječ dana. Na skupu pamtitelja riječi su sudjelovali tragači (oni učenici koji su barem dva puta izabrali riječ dana) i sakupljači riječi (oni učenici koji su tri i više puta izabrali riječ dana). Učenici koji su zapamtili najviše izabranih riječi, kao i njihovo značenje proglašeni su pamtiteljima riječi i dobili su prigodne nagrade. 


[OPŠIRNIJE]Da sam ja lik iz knjige...
Nada Topić / datum: 5. 5. 2017. 12:44

Koji lik iz knjige biste najviše voljeli postati i zašto? Bilo je to pitanje na koje su odgovarali učenici 6. b razreda. Među njihovim favoritima našli su se: Gulliver, Veli Jože, ribar Palunko, Palunkova žena, kraljević Edward, Potjeh, sestrica Rutvica i Zora djevojka, a u nastavku pročitajte i zašto su neki od njih izabrani.


[OPŠIRNIJE]Vrste filma - plakat
Nada Topić / datum: 28. 4. 2017. 09:08

Članice novinarske grupe, učenice 5. b razreda u knjižnici su izrađivale plakat u kojem su prezentirale filmske vrste. Za izradu plakata, proučile su svoje čitanke iz hrvatskog jezika te Filmsku enciklopediju, a zatim su na kreativan način prezentirale ono što su istražile.


[OPŠIRNIJE]Origami žabe - natjecanje!
Nada Topić / datum: 5. 4. 2017. 18:58

Danas smo naučili kako se origami tehnikom od papira može izraditi srce i žaba. Kako se radi srce pokazala nam je Silvija Vukšić (6. a), a kako se radi žaba pokazao nam je Luka Barišić (4. a). Nakon što smo izradili žabe, organizirali smo i malo natjecanje i provjerili koja žaba može koliko daleko skočiti. Naučili smo nešto novo i dobro se zabavili.


[OPŠIRNIJE]Otpis
Nada Topić / datum: 16. 3. 2017. 09:47

Učenici Novinarske grupe pomogli su knjižničarki u sređivanju građe nakon provedenog godišnjeg otpisa. Svaku knjigu je trebalo označiti posebnim pečatom i upisati podatak o otpisu. Dio knjiga je odložen u kutije za stari papir, a dio su učenici uzeli za svoje kućne biblioteke.


[OPŠIRNIJE]Družba Pere Kvržice
Nada Topić / datum: 8. 3. 2017. 14:09

U utorak 7. ožujka učenici 4. a razreda s učiteljicom Mirjanom Gambirožom u knjižnici su pogledali igrani dječji film "Družba Pere Kvržice".


[OPŠIRNIJE]Maškare u knjižnici
Nada Topić / datum: 2. 3. 2017. 10:03

Pokladni utorak prošao je veselo i u knjižnici i ispred nje. Mali kauboji, kaubojke, anđeli, superjunaci, klaunovi i druge originalne maske s posebnim su zadovoljstvom došli zamijeniti knjige i pokazati svoje kostime.


[OPŠIRNIJE]Zanimljive lektire
Nada Topić / datum: 23. 2. 2017. 09:45

Da čitanje lektire ne mora biti dosadno, posvjedočili su učenici šestih razreda koji su među do sada pročitanim lektirama izdvojili one koje su im bile najzanimljivije i koje su rado čitali.


[OPŠIRNIJE]Najbolji kućni ljubimci
Nada Topić / datum: 23. 2. 2017. 08:34

Kako odabrati idealnog kućnog ljubimca? U tome vam svakako može pomoći plakat kojeg su izradili polaznici Novinarske grupe na inicijativu ljubitelja životinja Duje Stjepanovića iz 6. c. Oni su popisali deset najpoželjnijih kućnih ljubimaca, naveli njihove glavne karakteristike, prednosti i mane. Ako ne uspijete pronaći svog ljubimca na ovom popisu, tu je još popis od pet egzotičnih životinja koje ljudi imaju za ljubimce.


[OPŠIRNIJE]Što je to ljubav?
Nada Topić / datum: 7. 2. 2017. 12:20

Učenici 1.b razreda s učiteljicom Ladom Vukman došli su u knjižnicu po svoju prvu lektiru "Hrabrica". U knjižnici im se svidjelo pa su razgovarali o tome koga sve vole i što je to ljubav. U nastavku možete pročitati njihove misli o ljubavi.


[OPŠIRNIJE]Referentna zbirka
Nada Topić / datum: 26. 1. 2017. 11:45

Učenici četvrtih razreda u siječnju su se upoznali s referentnom zbirkom knjižnice. Naučili su čemu služi i od čega se sastoji referentna zbirka te kako se koristi enciklopedija, leksikon, rječnik, pravopis i atlas.


[OPŠIRNIJE]Moja naslovnica časopisa
Nada Topić / datum: 16. 12. 2016. 10:13

Učenici 2. a i 2. b razreda u četvrtak 15. prosinca posjetili su knjižnicu i upoznali se s dječjim časopisima. Učenici 2. b razreda imali su zadatak sami kreirati naslovnicu svoga zamišljenog časopisa, a učenici 2. a razreda izrađivali su naslovnice časopisa "Moj planet". Najuspješnije crteže poslali smo u redakciju časopisa.


[OPŠIRNIJE]Hrvatska čita!
Nada Topić / datum: 13. 12. 2016. 16:28

Tijekom cijelog prosinca na području Republike Hrvatske svi korisnici aplikacije "Croatia Reads" (Hrvatska čita) mogu besplatno čitati preko 100 000 elektroničkih knjiga na hrvatskom, ali i na stranim jezicima. Dovoljno je skinuti ovu besplatnu aplikaciju na svoj pametni telefon ili tablet, logirati se i početi čitati. 


[OPŠIRNIJE]Hlapićev put dobrote - 3. a razred
Nada Topić / datum: 7. 12. 2016. 17:11

Gdje je sve bio šegrt Hlapić nakon bijega od majstora Mrkonje i kome je sve na svome putu pomogao? Odgovore na ova pitanja dali su učenici 3. a razreda koji su s učiteljicom Snježanom Bonacin proveli u knjižnici jedan školski sat. 


[OPŠIRNIJE]Časopisi i novine - posjet 2. c razreda knjižnici
Nada Topić / datum: 6. 12. 2016. 09:52

Učenici 2.c razreda s učiteljicom Brankom Bonacin posjetili su knjižnicu kako bi se upoznali s dječjim časopisima. Razgovarali su o tome što je naslovnica, što sadržaj, a što rubrika i po čemu se dječji časopisi razlikuju od onih za odrasle. 


[OPŠIRNIJE]Moj planet
Nada Topić / datum: 28. 11. 2016. 17:51

U knjižnicu je pristigao časopis Moj planet (dvobroj rujan-listopad i broj za studeni), namijenjen učenicima od 2. do 6. razreda. Časopis donosi zanimljivosti iz područja geografije, povijesti, arheologije, astronomije, biologije, biljnog i životinjskog svijeta...


[OPŠIRNIJE]Riječ dana
Nada Topić / datum: 28. 11. 2016. 16:54

Prvim danom svibnja završeno je izvlačenje riječi. Uskoro će se održati skup pamtitelja riječi u kojem će sudjelovati tragači (oni učenici koji su barem dva puta izabrali riječ dana) i sakupljači riječi (oni učenici koji su tri i više puta izabrali riječ dana). Na skupu ćemo izabrati i pamtitelje riječi, odnosno učenike koji su zapamtili najviše izabranih riječi, kao i njihovo značenje. Pamtitelji riječi dobit će i prigodne nagrade. Hvala svima na sudjelovanju!

U skupu će sudjelovati sljedeći učenici po kategorijama (niži i viši razredi):

Niži razredi (1 - 2)
1. a
PAŠKO VREKALO 
1. b
FELIX JAN ZUBOVIĆ 
IVAN PARČINA
ENA BOŽAN
ŠIMUN LONČAR
EMA ŠALOV
2. a
TEA BOŽIĆ KUDRIĆ

Viši razredi (4 - 6)
4. c
CVITKO TOPIĆ
5. c
JOSIP STJEPANOVIĆ 
6. a
LARA PRIBUDIĆ
SILVIJA VUKŠIĆ
NINA GILJANOVIĆ

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju