preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin

Login
Tražilica

Online nastava

Razredne stranice

Predmetne stranice

Arhiva - online nastava

eTwinning

EDIT

EU - Kutak za učenje

Ponude - IZUN

 

Hrabri telefon

 

Zaboravljene igre

Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu

Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu
Redatelj: Tim Burton
Glumci: Eva Green, Asa Butterfield, Chris O'Dowd, Ella Purnell, Kim Dickens, Samuel L. Jackson, Judi Dench, Alisson Janney

U kinima igra film „Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu“, redatelja Tima Burtona koji je režirao i filmove „Edward Škaroruki“, „Charlie i tvornica čokolade“ i „Alisa u zemlji čudesa“. Film je napravljen prema knjizi „Dom gospođice Peregrin za čudnovatu djecu“ autora Ransoma Riggsa, koja ima i dva nastavka: „Šuplji grad“ i „Knjižnica duša“.
Šesnaestogodišnji Jake živi posve normalan život sve dok jedne noći ne nađe svog djeda mrtvog. U razgovoru s psihijatrom nagovara oca da odu na otok o kojem je djed stalno pričao. Ubrzo ulazi u „čarobnu petlju“ i otkriva Čudnovatu djecu. Saznaje da je on isto Čudnovat i da mora zaštitit ostalu djecu od zlih Čudnovatih koji se pretvaraju u čudovišta koja se nazivaju „Prazni“. Hoće li ih Jake uspjeti zaštititi? Može li pobijediti vođu „Praznih“ i spasiti djecu? Pogledajte film i doživite pustolovinu, a ako volite više čitati, pročitajte i sve tri knjige.

Duje Stjepanović, 6. c

  

Crtići, film ili serija - tko što voli

9. studenoga 2016.
U Cineplexxu u City Centru One u Splitu ovih dana prikazuje se animirani film „Tajni život ljubimaca“. To je komedija o životu ljubimaca nakon što vlasnici izađu iz kuće. Animirani film „Rode“ također se prikazuje u City-u. U njemu roda i djevojčica pokušavaju dostaviti bebu na pravu adresu.Za one koji više vole kućni mir u subotu 12. studenoga. na Klasik TV-u u 10:15 h počinje poznata serija za djecu „Jelenko“ u kojoj skupina djece spašava lane od lovokradica.Isti dan na RTL-u u 12.05 h ljubitelji fantastike mogu pogledati film „Dan kada je Zemlja stala“ u kojem znanstvenica upoznaje vanzemaljca koji upozorava na dolazak opasnosti.

I na kraju, za one koji vole crtiće, u subotu u 20.00 h na RTL-u prikazuje se „Croods“ animirani film o praljudima koji su prisiljeni otputovati jer im je uništena pećina.

Emanuela Maretić, 5.a wink
 

preskoči na navigaciju