preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin

Login
Tražilica
LIK 2017.

Poziv

Vremenik 2016./2017.

Kalendar natjecanja

E-identitet HUSOŠ

Riječ dana

 

TREMA?
Imaš li tremu prije ispita ili usmenog odgovaranja?Hrabri telefon

Pretilost?
Anja Maslov / datum: 24. 1. 2017. 11:28

"Rezultati studije Ponašanje u vezi sa zdravljem djece školske dobi" Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pokazuju da čak 33% dječaka i 20% djevojčica ima prekomjernu tjelesnu masu ili je pretilo u dobi od 11 godina." Veliki su to postoci i zastrašujuće zvuči da je više od pola djece u školama pretilo. Pretilost ne znači biti debeljuškast, to je puno veći problem. Ne radi se tu samo o izgledu već i o vašem zdravlju. Pekarski proizvodi koji se prodaju u blizini naše škole nekima su svakodnevna prehrana tijekom odmora. Savjetujemo svima da je pokušaju izbjeći. Sendviči, voće ili jogurt mogu se ponijeti od kuće, jeftinije je i zdravije. Tako se hranimo zdravije i potičemo i druge da žive tako.

Anja Maslov, 7. c


[OPŠIRNIJE]Biciklijada!
Dora Jurić / datum: 13. 12. 2016. 10:01

Foto: Dalmatinski portal

Bavljenje sportom ne utječe samo na izgled našeg tijela, nego i na zdravlje i sportski duh.Tako su 22. listopada 2016. godine dobrovoljci iz sve tri solinske osnovne škole:
-OŠ Vjekoslava Paraća
-OŠ don Lovre Katića
-OŠ kraljice Jelene
bili su pozvani da se pridruže ,,biciklijadi'' koja se održavala u Vranjicu. Ja sam se također pridružila kao i mnogo druge djece i moram priznati da sam stvarno uživala. Biciklijada je počela od Meteriza i završila je ispred Ribiča, što zapravo čini stazu dugu 2km.  Na kraju staze smo dobili sendvič i sok kao nagradu za sudjelovanje u biciklijadi.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju