preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin

Login
Tražilica
Humanitarna akcija

LIK 2018.

Vremenik 2017./2018.

Kalendar natjecanja

Ne diraj žice!

Knjiga po knjiga - Knjižnica!

Poziv

E-identitet HUSOŠ

EKO rječnik

 

Usmeno ili pismeno?
Je li ti lakše usmeno odgovarati ili pisati test?
Hrabri telefon

Savjeti logopeda

U ovoj rubrici moći ćete pratiti savjete naše logopedice Diane Burazin.

Predvježbe za uspješno usvajanje čitanja i pisanja
DIANA Burazin / datum: 20. 1. 2017. 12:57

Na samom početku školovanja nekoliko je faktora koji će “odlučiti” hoće li dijete biti uspješno u školi. Naravno, djetetove sposobnosti (i to ne samo intelektualne, već i emocionalne i socijalne) su vrlo važne. Nadalje, pripremljenost djeteta za školu je od osobitog značaja jer će pomoći djetetu da se lakše uključi u novu sredinu i školske zadatke. Također, veliku ulogu ima i motiviranost djeteta za školu, a koja uvelike ovisi i o vama roditeljima.


[OPŠIRNIJE]Pripreme za školu
DIANA Burazin / datum: 19. 1. 2017. 11:01

Ako je vaše dijete pohađalo vrtić, polazak u školu bit će mu znatno olakšan jer je ondje već imalo pripreme za školske klupe. Morate biti pripremljeni na moguću neočekivanu reakciju, odnosno  odbijanje odlaska u školu, strah i razočarenje. Zato iskoristite vrijeme do polaska u školu pripremajući i motivirajući dijete za školu. Izbjegavajte zastrašivanje, ali i pretjerano uljepšavanje jer škola nije nalik rođendanskom slavlju. Evo što možete učiniti:


[OPŠIRNIJE]Logopedija i poremećaji govorno-jezične komunikacije
DIANA Burazin / datum: 21. 12. 2016. 15:46

Logopedija je znanost koja se bavi prevencijom, otkrivanjem, dijagnosticiranjem i tretmanom poremećaja humane komunikacije pod kojom se podrazumijevaju svi oni procesi i funkcije koji su povezani s produkcijom govora, te s percepcijom i produkcijom oralnoga i pisanoga jezika, kao i oblicima neverbalne komunikacije (definicija Europskog udruženja logopeda – CPLOL).


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju