preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin

Login
Tražilica

Online nastava

Razredne stranice

Predmetne stranice

Arhiva - online nastava

eTwinning

EDIT

EU - Kutak za učenje

Ponude - IZUN

 

Hrabri telefon

 

Zaboravljene igre

Knjiga mjeseca - svibanj
Nada Topić / datum: 18. 5. 2021. 14:53

Roman „Moj tata spava s anđelima“ napisao je Stjepan Tomaš. U ovoj nam knjizi djevojčica Cvijeta govori kako je bilo u vrijeme rata, a hoće nam poručiti da smo mi toliko sretni jer nismo doživjeli rat. Cvijeta je imala i prijateljicu Zlaticu te mamu i tatu. Svakog je dana pisala dnevnik. Knjiga je pomalo tužna, ali zanimljiva. Brzo sam je pročitala. Preporučila bih je svojim vršnjacima.

Karmen Ivić, 6. a


[OPŠIRNIJE]Knjiga mjeseca - travanj
Đuro Baloević / datum: 22. 4. 2021. 08:31


Roman „Poljubit ću je uskoro, možda“ napisao je Šime Storić. Tu knjigu smo čitali za lektiru ove godine. Knjiga govori o dječaku Filipu koji je otišao na ljetovanje kod svoje bake i tamo je upoznao dvije djevojčice u koje se zaljubio. Knjiga govori o njegovim usponima i padovima. Kada je počenš čitati, ne možeš stati. Preporučila bih je svima, većinom tinejdžerima.


Maja Šakić, 6. a

Ovaj roman napisao je Šime Storić i jako je zanimljiv. Radi se o dječaku Filipu koji je došao kod bake na ljetovanje i zaljubio se u djevojčicu mirnu. Kad je saznao da ona ima dečka, bio je jako tužan. Na kraju se zaljubio u djevojčicu Liviju. Smatram da bi svi trebali pročitati ovaj roman.


Tea Božić-Kudrić, 6. a


[OPŠIRNIJE]Knjiga mjeseca - ožujak
Nada Topić / datum: 1. 3. 2021. 08:49


„Rečeno – učinjeno“ je vrlo zanimljiva knjiga Julijane Matanović u obliku dnevnika djevojčice Tinke. Tinka vodi klasičan život jedne tinejdžerice sa svim zgodama i nezgodama. Tinki je stalo do ugleda i društva. Njen prijatelj Tristan dolazi u njihov razred te u početku zanemaruje Tinku, ali kasnije kad se predstavio na satu rekao je da je Tinka njegova najbolja prijateljica. Njihovo prijateljstvo se opet učvrstilo. Preporučujem svima ovu knjigu.

Nina Lišnjić, 6. a


[OPŠIRNIJE]Knjiga mjeseca - veljača
Nada Topić / datum: 1. 2. 2021. 16:39

Roman Tajni leksikon napisao je Želimir Hercigonja, a postoje tri dijela. Prvi dio sam pročitala u 6. razredu za lektiru. Toliko mi se svidjela da sam pročitala i druga dva dijela. U knjizi djevojčica Anamarija nam govori o svom životu, o nezgodama i problemima u kojima se nađe, o svojoj ljubavi. Knjiga je napeta i zanimljiva. Kada kreneš čitati, ne možeš prestati. Definitivno bih je preporučila svima, pogotovo tinejdžerima.

Marija Odžak, 8. c

 


[OPŠIRNIJE]Knjiga mjeseca - siječanj
Nada Topić / datum: 18. 1. 2021. 16:38

Roman Demon školske knjižnice napisala je spisateljica Morea Banićević. Ovaj avanturistički dječji roman, u nekim dijelovima i fantastični, jako me se dojmio. Glavna tema povezana je s misterioznom knjigom s tajnim porukama koje grupa tinejdžera proučava. Knjiga je jako zanimljiva i preporučila bih je svim uzrastima.

Sara Đuričić, 8. c

Demon školske knjižnice roman je spisateljice Moree Banićević. Radnja se vrti oko jedne grupe djece koja nakon čudne nestajuće poruke istražuje knjižnicu koja je davno izgorjela u požaru. Tamo pronalaze demona školske knjižnice koji bi sve učinio da ih tamo zadrži. Ovaj avanturistički roman pročitala sam prije natjecanja Čitanjem do zvijezda i iskreno mi je jedna od boljih knjiga koje sam čitala.

Lana Banović, 8. c


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju