preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin

Login
Tražilica

Vremenik 2018./2019.

Kalendar natjecanja

eTwinning

U koju srednju?

Internet
Koliko vremena dnevno provodiš koristeći internet?

Ponude - IZUN

Ne diraj žice!

EKO rječnik

 

 

Poziv

E-identitet HUSOŠ

Hrabri telefon

Pitaj ravnatelja
Nastava njemačkog jezika?
Nada Topić / datum: 7. 2. 2018. 08:03

Zašto u našoj školi nema nastave njemačkog jezika?

Hvala na odgovoru!

Novinarska grupa

Na ovo pitanje ravnatelj je odgovorio na sjednici Vijeća učenika:

Talijanski jezik u našoj školi je izborni predmet. Da bi se odobrio dodatni izborni predmet, npr. nastave njemačkog jezika, potrebno je imati najmanje 14 zainteresiranih učenika. Ukoliko ih bude manje od tog broja, novi izborni predmet se ne može uvesti. Sudeći po dosadašnjem interesu učenika, ukoliko bi se omogućila dva strana jezika kao izborna, postoji velika mogućnost da ih ne bude dovoljno zainteresiranih ni za jedan ni za drugi strani jezik, pa bismo izgubili i nastavu talijanskog jezika.

Ravnatelj        

Đuro Baloević, prof.


[OPŠIRNIJE]Betonske klupe?
Nada Topić / datum: 7. 2. 2018. 08:00

Zašto su u školskom dvorištu betonske, a ne drvene klupe? Betonske su klupe prehladne i neudobne za sjedenje, a možemo se i prehladiti sjedeći na njima. Može li se na njih staviti neka drvena daska ili podloga da učenicima bude toplije i udobnije?

Unaprijed hvala na odgovoru!

Novinarska grupa

Na ovo pitanje ravnatelj je odgvorio na sjednici Vijeća učenika:

U školskom dvorištu postavljeno je šest betonskih klupa, a planiramo ih postaviti još devet. Prije betonskih klupa, imali smo u školskom dvorištu drvene klupe koje su na žalost često bile devastirane. Naime, tijekom vikenda, oko škole se okupljaju bivši učenici koji su ih uništavali. Stoga smo zaključili da je najbolje postaviti betonske klupe koje se teže mogu oštetiti. Moguće je jedino da se malo pobruse rubovi betosnkih klupa kako ne bi bili preoštri i neudobni.

Ravnatelj        

Đuro Baloević, prof.


[OPŠIRNIJE]Može li se nešto učiniti? - Odgovor ravnatelja
Đuro Baloević / datum: 21. 2. 2017. 08:45

U potpunosti prihvaćam pitanje i inicijativu učenika. Da, škola zaista nema dovoljno novčanih sredstava, ali uvijek nastojimo iznaći najjednostavnije i racionalno rješenje problema. Slažem se da su ormari u učionici stari, ali su i puno kvalitetniji i trajniji od novih, Problem će se ubrzo otkloniti malim zahvatima i ugradnjom novih bravica. Moguće je iste preko praznika i obojiti kako bi se dodatno osvježili i uljepšali prostor.

Ravnatelj        

Đuro Baloević, prof.

PS. Drago mi je da učenici imaju razvijenu svijest za unapređenje uvjeta i rada škole, da su zainteresirani i da iskazuju inicijativu. Mislim da je to odlično i da može unaprijediti rad škole. Volio bih kad bi se sve te inicijative usmjerile prema Vijeću učenika koje bi trebalo biti pravo mjesto poticanja i rješavanja ovih aktivnosti. 


[OPŠIRNIJE]Može li se nešto učiniti?
Dora Jurić / datum: 24. 1. 2017. 11:42

Znamo da naša škola nije u financijskoj mogućnosti kupiti nove ormare i drugu opremu za svaku učionicu, ali možda se i stara oprema može popraviti. Primijetili smo u učionici likovne i glazbene kulture ormariće koje treba popraviti. Može li se nešto učiniti?

Male stvari čine našu školu ljepšom…

Učenici 7. c


[OPŠIRNIJE]Zašto nema osmaške?
Tina Matijević / datum: 13. 12. 2016. 11:19

Osmaška zabava se održava skoro u svim školama u Hrvatskoj, ali ne i u Osnovnoj školi Vjekoslava Paraća u Solinu. Zašto? To nitko ne zna, ali neki učenici govore da  je  u našoj školi prije postojala osmaška zabava, ali je jedan osmi razred unio u dvoranu za plesanje alkohol i nakon toga se zabava više ne održava. Zašto mi onda radi njih moramo ispaštati? ZAŠTO? Voljela bih da nam ravnatelj naše škole odgovori.


[OPŠIRNIJE]Zašto nema osmaške? - Odgovor ravnatelja
Đuro Baloević / datum: 21. 2. 2017. 08:41

Osmaške večeri održavaju se u mnogim školama, ali u mnogim školama se i ne održavaju. Naša škola imala je niz godina tradiciju održavanja osmaške večeri, ali u zadnjih šest godina one se ne održavaju. Ne održavaju se iz niza razloga. To su  loše iskustvo  održavanja u nekim generacijama učenika 8. razreda (unos alkohola, cigareta, nesigurnost prostora škole, sakupljanje i dolazak bivših  učenika). Osim toga neke generacije su imale  dobru namjeru i pomoć djelatnika škole ali su bili ili nezainteresirani ili potpuno pasivni i neorganizirani., a neke zbog svog ponašanja  tijekom 8. razreda nisu zaslužili organiziranje iste.

Škola i djelatnici škole stoje na raspolaganju učenicima u smislu eventualnog organiziranja osmaške večeri, ali uz zadovoljavanje uvjeta koji su prije navedeni.

 


[OPŠIRNIJE]Autobus za putnike?
Anja Maslov / datum: 13. 12. 2016. 11:31

Naša škola ima putnike već dugi niz godina. Dolazimo iz Dračevca, Bilica, Vranjica i Solina. Osiguran nam je prijevoz za redovne sate i predsate za izbornu nastavu: talijanski jezik i informatiku. Naravno među nama ima zainteresiranih za dodatnu i dopunsku nastavu, kao i izvannastavne aktivnosti. Nažalost, u većini slučajeva to nam je uskraćeno. Razlog tome je što nemamo osiguran prijevoz do škole. Nekad nas roditelji mogu dovoditi na dopunsku i dodatnu nastavu, ali sve bi bilo puno jednostavnije kad bi nam škola osigurala prijevoz. 


[OPŠIRNIJE]Autobus za putnike? - Odgovor ravnatelja
Đuro Baloević / datum: 21. 2. 2017. 08:43

Svjestan sam ovog problema koji dulji niz godina opterećuje rad naše škole, ali i mnogih drugih škola u županiji i onemogućava svim učenicima dostupnost navedenih aktivnosti. Nažalost, Splitsko-dalmatinska županija, kao osnivač  i izvor financiranja škole, ima ogromne troškove na stavci prijevoza učenika u većini svojih škola. Iz tog razloga financira se prijevoz učenika – putnika za redovnu i izbornu nastavu (u 7. I 8. razredima), a u svim ostalim razredima i za sve navedene aktivnosti.  
 

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju