preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin

Login
Tražilica
LIK 2017.

Vremenik 2017./2018.

Kalendar natjecanja

Ne diraj žice!

Knjiga po knjiga - Knjižnica!

Poziv

E-identitet HUSOŠ

EKO rječnik

 

Usmeno ili pismeno?
Je li ti lakše usmeno odgovarati ili pisati test?
Hrabri telefon

Pitaj ravnatelja
Nastava njemačkog jezika?
Nada Topić / datum: 7. 2. 2018. 08:03

Zašto u našoj školi nema nastave njemačkog jezika?

Hvala na odgovoru!

Novinarska grupa


[OPŠIRNIJE]Betonske klupe?
Nada Topić / datum: 7. 2. 2018. 08:00

Zašto su u školskom dvorištu betonske, a ne drvene klupe? Betonske su klupe prehladne i neudobne za sjedenje, a možemo se i prehladiti sjedeći na njima. Može li se na njih staviti neka drvena daska ili podloga da učenicima bude toplije i udobnije?

Unaprijed hvala na odgovoru!

Novinarska grupa


[OPŠIRNIJE]Može li se nešto učiniti? - Odgovor ravnatelja
Đuro Baloević / datum: 21. 2. 2017. 08:45

U potpunosti prihvaćam pitanje i inicijativu učenika. Da, škola zaista nema dovoljno novčanih sredstava, ali uvijek nastojimo iznaći najjednostavnije i racionalno rješenje problema. Slažem se da su ormari u učionici stari, ali su i puno kvalitetniji i trajniji od novih, Problem će se ubrzo otkloniti malim zahvatima i ugradnjom novih bravica. Moguće je iste preko praznika i obojiti kako bi se dodatno osvježili i uljepšali prostor.

Ravnatelj        

Đuro Baloević, prof.

PS. Drago mi je da učenici imaju razvijenu svijest za unapređenje uvjeta i rada škole, da su zainteresirani i da iskazuju inicijativu. Mislim da je to odlično i da može unaprijediti rad škole. Volio bih kad bi se sve te inicijative usmjerile prema Vijeću učenika koje bi trebalo biti pravo mjesto poticanja i rješavanja ovih aktivnosti. 


[OPŠIRNIJE]Može li se nešto učiniti?
Dora Jurić / datum: 24. 1. 2017. 11:42

Znamo da naša škola nije u financijskoj mogućnosti kupiti nove ormare i drugu opremu za svaku učionicu, ali možda se i stara oprema može popraviti. Primijetili smo u učionici likovne i glazbene kulture ormariće koje treba popraviti. Može li se nešto učiniti?

Male stvari čine našu školu ljepšom…

Učenici 7. c


[OPŠIRNIJE]Zašto nema osmaške?
Tina Matijević / datum: 13. 12. 2016. 11:19

Osmaška zabava se održava skoro u svim školama u Hrvatskoj, ali ne i u Osnovnoj školi Vjekoslava Paraća u Solinu. Zašto? To nitko ne zna, ali neki učenici govore da  je  u našoj školi prije postojala osmaška zabava, ali je jedan osmi razred unio u dvoranu za plesanje alkohol i nakon toga se zabava više ne održava. Zašto mi onda radi njih moramo ispaštati? ZAŠTO? Voljela bih da nam ravnatelj naše škole odgovori.


[OPŠIRNIJE]Zašto nema osmaške? - Odgovor ravnatelja
Đuro Baloević / datum: 21. 2. 2017. 08:41

Osmaške večeri održavaju se u mnogim školama, ali u mnogim školama se i ne održavaju. Naša škola imala je niz godina tradiciju održavanja osmaške večeri, ali u zadnjih šest godina one se ne održavaju. Ne održavaju se iz niza razloga. To su  loše iskustvo  održavanja u nekim generacijama učenika 8. razreda (unos alkohola, cigareta, nesigurnost prostora škole, sakupljanje i dolazak bivših  učenika). Osim toga neke generacije su imale  dobru namjeru i pomoć djelatnika škole ali su bili ili nezainteresirani ili potpuno pasivni i neorganizirani., a neke zbog svog ponašanja  tijekom 8. razreda nisu zaslužili organiziranje iste.

Škola i djelatnici škole stoje na raspolaganju učenicima u smislu eventualnog organiziranja osmaške večeri, ali uz zadovoljavanje uvjeta koji su prije navedeni.

 


[OPŠIRNIJE]Autobus za putnike?
Anja Maslov / datum: 13. 12. 2016. 11:31

Naša škola ima putnike već dugi niz godina. Dolazimo iz Dračevca, Bilica, Vranjica i Solina. Osiguran nam je prijevoz za redovne sate i predsate za izbornu nastavu: talijanski jezik i informatiku. Naravno među nama ima zainteresiranih za dodatnu i dopunsku nastavu, kao i izvannastavne aktivnosti. Nažalost, u većini slučajeva to nam je uskraćeno. Razlog tome je što nemamo osiguran prijevoz do škole. Nekad nas roditelji mogu dovoditi na dopunsku i dodatnu nastavu, ali sve bi bilo puno jednostavnije kad bi nam škola osigurala prijevoz. 


[OPŠIRNIJE]Autobus za putnike? - Odgovor ravnatelja
Đuro Baloević / datum: 21. 2. 2017. 08:43

Svjestan sam ovog problema koji dulji niz godina opterećuje rad naše škole, ali i mnogih drugih škola u županiji i onemogućava svim učenicima dostupnost navedenih aktivnosti. Nažalost, Splitsko-dalmatinska županija, kao osnivač  i izvor financiranja škole, ima ogromne troškove na stavci prijevoza učenika u većini svojih škola. Iz tog razloga financira se prijevoz učenika – putnika za redovnu i izbornu nastavu (u 7. I 8. razredima), a u svim ostalim razredima i za sve navedene aktivnosti.  
 

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju