preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin

Login

Ispis potvrda
Pitaj? Ne skitaj!


"Pitaj? Ne skitaj!" je online savjetovalište NZZJZ-a gdje učenici mogu postavljati pitanja na koja će im odgovor dati stručnjaci za mentalno zdravlje. 

Sigurna mreža - Kviz

Online nastava

Arhiva - online nastava

eTwinning

EU - Kutak za učenje

 

Hrabri telefon

Sponzori i donatori

Školski projekti

Čuvari baštine

Tiramoli malih Solinjana

SHE projekt

Salonapolis

COVID-19

Istražili smo...

Pitaj ravnatelja

Za roditelje

Brošura

Priloženi dokumenti:
Vatrogasci-edukativna brosura.pdf

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 10. 2012.

Ukupno: 423859
Ovaj mjesec: 1597
Ovaj tjedan: 446
Danas: 13
Vijesti i obavijesti - školska godina 2023./2024.
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projektni dan u Nadalini – čokolada je zdrava
Autor: Željko Jurin, 12. 4. 2018.

U sklopu Projektnog dana naše škole, s temom Prehrana – izvor zdravlja, učenici su s učiteljicom Milat posjetili tvrtku Nadalina – Luxor d.o.o koja se bavi proizvodnjom prave eko čokolade te pakiranjem začinskog bilja. Srdačno nas je dočekao vlasnik gosp. Marinko Biškić s uvodnom rečenicom

„Čokolada je zdrava, ali šećer nije."

 


Naime tvrtka izrađuje čokolade s 50-80% eko uzgojenog kakaoa. Za razliku od ostalih čokolada koje sadrže samo mali udio kakaoa, a ostalo je šećer. Kakao dolazi najčešće s plantaža Ekvadora. 

Gosp. Biškić nam je objasnio cijeli tehnološki proces obrade kakaoa ( prženje zrna kakaoa, ljuštenje zrna, mljevenje zrna dva dana , lijevanje u kalupe, hlađenje, te gotov proizvod – pakirana čokolada, koju smo naravno isprobali . Čokolade imaju sve eko certificirane sastojke.                                                                                                                 

S velikim iznenađenjem vidjeli smo gramofonsku ploču od čokolade – i ona stvarno svira te je poseban proizvod tvrtke. 

Tvrtka Nadalina ušla je i u Guinnessovu knjigu rekorda za najveću čokoladnu tablu na svijetu, veličine 102,43m2 kojom je bio prekriven Peristil u Splitu  i za koju je bilo potrebno 800kg čokolade.

                                                 

 

Za zahvalnost na gostoprimstvu gosp. Biškiću smo poklonili školsko maslinovo ulje, a on nama čokolade.

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju