preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin

Login
Predmetna nastava

Razredna nastava

eTwinning

EU - Kutak za učenje

 

Hrabri telefon

Vijesti i obavijesti - školska godina 2019./2020.
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
VAŽNO! - Informatika - Talijanski jezik - Izborna nastava (upute i obrasci)
Autor: Đuro Baloević, 19. 5. 2020.

Dragi učenici i roditelji,

pod opširnije se nalaze pojašnjenja koja se odnose na izbor i pohađanje izbornih predmeta od 1. do 8. razreda. U našoj školi u ponudi su Vjeronauk (od 1. do 8. razreda),  Informatika (od 1. do 4. razreda, te 7. i 8. razred) i Talijanski jezik (od 4. do 8. razreda). 


Učenici i roditelji,

Nudimo vam mogućnost izbora izbornih predmeta. U  našoj školi su to Vjeronauk (od 1. do 8. razreda),  Informatika (od 1. do 4. razreda, te 7. i 8. razred) i Talijanski jezik (od 4. do 8. razreda). 

Od školske godine 2020./2021. uvodi se mogućnost izbora Informatike od 1. do 4. razreda osnovne škole, koja je u 5. i 6. razredu obvezujući predmet, a u 7. i 8. razredu ponovno izborni predmet.

Vjeronauk je izborni predmet za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole.

Talijanski jezik (kao drugi strani jezik) je izborni predmet za učenike od 4. do 8. razreda osnovne škole.

Izborna nastava organizira se dva sata tjedno, odnosno 70 sati godišnje.

Nastava se organizira  u odgojno-obrazovne skupine ovisno o broju zainteresiranih učenika, prostornim, organizacijskim i kadrovskim mogućnostima škole i sukladno navedenom utvrdio bi se konačni broj skupina i raspored nastave.

Nastava se polazi redovito, a zaključna ocjena na kraju školske godine, upisuje se u svjedodžbu učenika i ostalu pedagošku dokumentaciju.

Učenik je obvezan redovito polaziti nastavu, nakon što se odlučio za izborni predmet, a prekid polaženja nastave izbornog predmeta može se obaviti samo nakon završetka nastavne godine (najkasnije do 30. lipnja) i to pisanim zahtjevom Učiteljskom vijeću škole (članak 10. stavak 6. Zakona o izmjenama i dopunama  ZOOSŠ-a, NN broj 68/2018)

U privitku se nalaze sljedeći obrasci:

1. Izjava roditelja za izbor Informatike kao izbornog predmeta od 1. do 4. razreda (popunjavaju i predaju roditelji učenika 1., 2., 3. i 4. razreda)

2. Izjava roditelja za izbor Informatike kao izbornog predmeta u 7. razredu  (popunjavaju i predaju roditelji učenika 6. razreda)

3. Izjava roditelja za izbor Talijanskog jezika kao izbornog predmeta u 4. razredu (popunjavaju i predaju roditelji učenika 3. razreda)

4. Obrazac - prestanak pohađanja izborne nastave (popunjavaju i predaju roditelji učenika koji žele odustati od daljnjeg pohađanja izborne nastave - bilo kojeg izbornog predmeta, a najkasnije do 30. lipnja 2020. godine)

Roditelji učenika 1. razreda su prilikom predupisa popunili izjave o izboru Vjeronauka kao izbornog predmeta.

Izjave o izboru izbornog predmeta i obrazac prestanka pohađanja izborne nastave roditelji mogu popuniti i dostaviti elektronskim putem na e-mail adrese:  admin@os-vparac-solin.skole.hr  ili  duro.baloevic@skole.hr, dostaviti osobno u školu ili poslati zemaljskom poštom na OŠ Vjekoslava Paraća, Dudini 17, 21210 Solin.

Molimo Vas da izjave izbora izbornog predmeta ili obrazac prestanka pohađanja izborne nastave pošaljete što je moguće ranije. 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju