- rujna – Međunarodni dan svjesnosti o gubitku i otpadu hrane
Učenici 8. a razreda obilježili su Međunarodni dan svjesnosti o gubitku i otpadu hrane sudjelovanjem u projektu FoodEducators. Kroz zanimljive aktivnosti učenici su: pogledali edukativni video o količini bacanja hrane, sudjelovali u kvizu znanja, izradili edukativni plakat, osmislili recepte za pripremu novih jela od ostataka hrane.
Naša škola uključila se u mrežu škola FoodEducators kako bi: informirala učenike o globalnom problemu gubitka i bacanja hrane te njegovim posljedicama na okoliš, ekonomiju i društvo, potaknula razvoj vještina recikliranja i ponovne upotrebe hrane, motivirala učenike da koriste ostatke hrane za pripremu novih jela, izrađuju kompost, pripremaju hranu za životinje ili doniraju višak hrane potrebitima, poticala učenike da preuzmu odgovornost za smanjenje otpada hrane u školi, svojim domovima i zajednicama.
Mreža škola FoodEducators okuplja škole diljem Europe koje zajednički doprinose stvaranju zdravijih i održivijih prehrambenih sustava kroz jačanje svijesti, znanja i prehrambene pismenosti.
Žana Milat, uč. mentor