2017-11-06 13:14:31

Kazališni sat 13.11. u 12.30 h

Učenici 8. a razreda u ponedjeljak 13. studenoga posjetit će Gradsko kazalište mladih u Splitu i pogledati predstavu "Kazališni sat". Autobus za učenike kreće ispred crkve Sv. Anastazije u 12.00 h, a predstava počinje u 12.30 h. Trajanje predstave je 45 minuta. Po završetku predstave autobus će vratiti učenike na mjesto polaska.

O predstavi "Kazališni sat"

Kazališni sat je dramska predstava o tome kako nastaje - dramska predstava! Upoznavanje publike s funkcioniranjem kazališta i nastankom predstave - od dobivanja dramskog teksta i odabira glumaca, pa sve do premijere - izvršeno je dramskim sredstvima, s izbjegavanjem naracije i predavačkog stila. Predstava ujedno ukazuje na važnost individualnog pristupa po kojem jedan te isti tekst - zavisno od volje i viđenja redatelja - može na sceni poprimiti oblik tragedije, komedije ili pak drame. Riječ je o dinamičnoj, poučnoj i duhovitoj predstavi koja je do sada izvedena više od 500 puta i druga je najdugovječnija predstava u Hrvatskoj!

  Redatelj: VANCA KLJAKOVIĆ   Lektor: VEDRANA RUNJIĆ Oblikovatelj svjetla: MIHO DOLINA Igraju: SINIŠA NOVKOVIĆ IVO PERKUŠIĆ NADA KOVAČEVIĆ VINKO MIHANOVIĆ BOJAN BRAJČIĆ   Izvor: www.gkm.hr

Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin