2020-05-07 10:30:27

Dnevnik iz karantene - Jana Sirić Podrug

Donosimo vam zadnji dnevnik iz karantene koji pišu učenici polaznici Radionice kreativnog pisanja. Napisala ga je Jana Sirić Podrug, učenica 7. b razreda.

13. travnja 2020.


Dragi dnevniče…
Danas je ponedjeljak, uskršnji ponedjeljak. Tako da nemamo online školu. Pitaš se otkuda sad online škola? Pa, trenutno smo u karanteni, cijeli svijet. Zato što hara veliki virus. Moja obitelj i ja smo dobro. Iako, svaki dan je skoro isti kao i prethodni, ne događa se ništa zanimljivo. Danas sam po prvi put nakon 4-5 tjedana izašla malo s mamom, tatom i bratom u Starine. Nije mi bilo svejedno, ali treba nam malo svježeg zraka. Ostatak dana smo se družili i navečer pogledali dva odlična filma.

 

14. travnja 2020.

Dragi dnevniče…
Ponovo imamo online školu. Praznici su gotovi. Nismo imali puno za učiti, ali je bilo velike strke oko Google Classrooma. Pa zovem razrednicu, ona zove mene, onda zovi pola razreda, ali na kraju se sve riješilo. Danas sam još pročitala i 40 stranica genijalne knjige.

 

15. travnja 2020.


Dragi dnevniče…
Današnji je dan bio potpuno isti kao i ostali. Samo što sam se danas malo više pripremala za nadolazeća ispitivanja. Završila sam i jednu super seriju koju sam gledala kroz karantenu. Brat i ja smo odigrali hrpetinu igara, pobijedila sam ga u skoro svakoj. Bilo je stvarno zabavno!

 

16. travnja 2020.


Dragi dnevniče…
Dosta je teško ostati potpuno pozitivan u ovakvim situacijama. Jako mi fali ostatak obitelji i prijatelji. Mislim, često pričam sa svima, ali nije isto. Voljela bih da je sve normalno kao i prije, ali nije i to je isto u redu. Bilo bi super da mogu ići u prirodu, družiti se s prijateljicama, ići na trening, ići u školu, ići na sladoled, ići u kino, slaviti rođendane… Ali ovo vrijeme trebamo iskoristiti najbolje što možemo. Na primjer, ja imam trening online kao i školu što je jako zanimljivo jer istražujem i dodatno o toj lekciji na internetu, pričam putem video poziva s obitelji i prijateljima, imam satove engleskog i francuskog online, družim se s roditeljima i bratom mnogo više i uvijek nam je zabavno, tata me uči svirati gitaru, obožavam kad nam on svira i izbacuje iz sebe smiješne stihove, s mamom pečem kolače, imam i malo više vremena za sebe, čitam više knjiga, izrađujem predmete, gledam maraton omiljene serije, slušam glazbu. Kad bolje razmislim, nije ni tako loše u karanteni.

 

17. travnja 2020.


Dragi dnevniče…
Danas sam cijelo jutro provela pričajući preko video poziva s najboljim prijateljicama, ismijale smo se kao nikad! Također, danas me lagano pogodilo karantena ludilo… tako da sam … ošišala franzete! Malo mi je mama pomogla, a i nazvala sam prijateljicu koja je isto to napravila pa je i ona pomogla. 

 

18. travnja 2020.


Dragi dnevniče…
Danas sam imala jako puno za učiti. Imamo stvarno mnogo zadataka, ali upalim glazbu i odmah je lakše. Draža mi je obična škola. Imamo manje za učiti jer dosta napravimo u školi. Ljepše je jer sam s prijateljima iz razreda i učiteljima s kojima je svaku lekciju lakše shvatiti. Jedino što mi ne fali je stres zbog testova i domaćih zadaća. Dragi dnevniče, ne znam što bih ti više pisala, dani u karanteni su većinom isti, ništa se novo ne događa, ali svejedno je zabavno.

 

19. travnja 2020.


Dragi dnevniče…
Nedjelja je, zadnji dan u tjednu. Kad nije bilo karantene, svaku nedjelju smo išli na ručak kod bake i djeda. Danas smo im se samo došli javiti izdaleka. Oni mi najviše fale. Pogotovo pričanje s bakom i igranje na šah i sudoku s djedom i kada me on vozi na engleski, a ja mu pričam o svom danu. Nekad stanemo i na palačinke. Nadam se da će se ovo uskoro završiti i da ćemo opet moći živjeti normalan život!

Jana Sirić Podrug


Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin