2022-10-19 08:39:45

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje na Kemiji

Ove godine učenici 7.d. razreda obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje na satu Kemije na malo drugačiji način. Učenici su se podijelili u grupe te su imali zadatak istražiti kemijski sastav različitih vrsta brašna kao što je kokosovo, kukuruzno, raženo i laneno te ga usporediti sa sastavom bijelog brašna. Cilj istraživanja je bio uočiti energetske vrijednosti brašna, udio ugljikohidrata, bjelančevina, soli, zasićenih masnih kiselina i vlakana kao glavnih kemijskih spojeva koje je potrebno unositi putem hrane pazeći na pravilo hranidbene piramide. Crtanjem usporednih grafičkih prikaza učenici su prezentirali svoje zaključke i razvijali svoje prirodoznanstvene kompetencije.

Pripremila: Žana Milat, prof.


Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin