preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin

Login

Pred. nastava 2019./20.

Raz. nastava 2019./20.

eTwinning

EDIT

EU - Kutak za učenje

 

 

Hrabri telefon

Sponzori i donatori

COVID-19

Anketa - online nastava

Salonapolis

Strip

Istražili smo...

Pitaj ravnatelja

Za roditelje

Obojimo svijet

Koncert

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 10. 2012.

Ukupno: 249993
Ovaj mjesec: 6589
Ovaj tjedan: 682
Danas: 38
Vijesti i obavijesti - školska godina 2020./2021.
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Grad Split - Pomoć za kupnju školskih udžbenika (novčani bon) i besplatne marende učenika u OŠ
Autor: Đuro Baloević, 12. 6. 2017.

Odlukom o socijalnoj skrbi ("Službeni glasnik Grada Splita", br. 26/16.) dana je mogućnost roditeljima da zahtjeve za novčane bonove za udžbenike i zahtjeve za besplatne marende preuzmu s web stranica Grada Splita (i škole) te da zahtjev s dokumentacijom pošalju poštom ili donesu osobno u centralnu pisarnicu Grada. 


Svim učenicima koje je prošle godine izdano rješenje o ostvarivanju prava ista su izdana do kraja osnovnoškolskog obrazovanja, pod uvjetom da se nisu promijenile činjenice i okolnosti. 

Zbog toga takvi učenici  nisu u obvezi obnavljati zahtjeve, a škola će za njih Gradu Splitu dostaviti potvrde o školovanju.

Zahtjeve i dokumentaciju obvezatni su dostaviti roditelji onih učenika koji upisuju 1. razred OŠ i onih koji bi ove godine mogli steći to pravo.

Uvjeti  i obrasci zahtjeva

I.  POMOĆ ZA KUPNJU ŠKOLSKIH UDŽBENIKA ZA OSNOVNU ŠKOLU

Vrlo nam je važno da što prije započnemo veliki posao koji se odnosi na „novčane bonove“, te vas molimo da obavijestite učenike i njihove roditelje da najkasnije do 17. lipnja 2017. godine ispune zahtjeve i zajedno s potrebnom dokumentacijom pošalju poštom ili osobno donesu u Centralnu pisarnicu. U članku 13. Odluke o socijalnoj skrbi („Službeni glasnik Grada Splita“ broj 26/16) utvrđeni su uvjeti i postupci ostvarivanja prava na pomoć za kupnju školskih udžbenika:

Članak 13.

(1)  Pravo na pomoć za kupnju školskih udžbenika (u daljnjem tekstu: novčani bon), uz uvjet da jedan roditelj/skrbnik/udomitelj ima prebivalište na području Grada Splita imaju slijedeće kategorije učenika osnovnih škola:

-          učenici iz obitelji čiji prihod po članu ne prelazi 1000,00 kuna mjesečno,

-          učenici iz obitelji u kojoj su oba roditelja/skrbnik/udomitelji nezaposleni,

-          učenici iz obitelji s troje i više djece pod uvjetom da primaju dječji doplatak.

(2)  Iznosi novčanih bonova su:

-          600,00 kuna po učeniku I – IV razreda osnovne škole,

-          700,00 kuna po učeniku V – VIII  razreda osnovne škole.

Zahtjev s potrebnom dokumentacijom kojom se dokazuje ispunjavanje uvjeta iz stavka 1. ovog članka roditelji/skrbnik/udomitelj učenika mogu:

-          poslati poštom Upravnom tijelu,

-          osobno donijeti u centralnu pisarnicu Grada Splita.

(4)  Popisi učenika koji ostvare novčani bon dostavljaju se osnovnim školama, gdje se obavlja i podjela bonova.

(5)  Novčani bon se ne odobrava učenicima koji su pravo na pomoć za nabavku udžbenika ostvarili po nekoj drugoj osnovi.

Postupke donošenja rješenja o ostvarenom pravu na novčane bonove završit ćemo do 18. kolovoza 2017. g., te vas molimo da u tjednu od 21. do 26. kolovoza 2017. g. vaši djelatnici dođu do naših službenika preuzeti spiskove učenika koji su ostvarili pravo na bonove i bonove. Dogovoreno je da će tajništva škola dijeliti bonove od 28. kolovoza do 8.rujna 2076 . g.

U privitku možete preuzeti obrazac Zahtjeva za bon za udžbenike. 

II. BESPLATNE MARENDE UČENIKA U OSNOVNIM ŠKOLAMA

Bilo bi dobro da učenici i njihovi roditelji već sada predaju zahtjeve i potrebnu dokumentaciju za ova prava tako da odmah na početku školske godine primaju uplate za marende. Zahtjevi onih roditelja koji se sada ne odazovu, zaprimat će se i u rujnu (na početku školske godine).

Zahtjevi s potrebnom dokumentacijom  koji budu dostavljeni nakon 30. rujna 2017. g. rješavat će se na način da će se odgovarajuće pravo priznavati od mjeseca zaprimanja predmeta i obuhvatit će odgovarajući broj mjesečnih rata do kraja nastave u školskoj godini 2017./2018.

U člancima 11. i 12. Odluke o socijalnoj skrbi utvrđeni su uvjeti i postupci ostvarivanja prava na besplatne marende.

Članak 11.

 1. Pravo na besplatnu marendu u osnovnoj školi može ostvariti učenik ako jedan roditelj/skrbnik/udomitelj ima prebivalište na području Grada Splita uz jedan od dodatnih uvjeta:
 • dijete čija obitelj ima rješenje Centra o priznatom pravu na ZMN,
 • dijete hrvatskog ratnog vojnog invalida ili mirnodopskog vojnog invalida ili civilnog invalida rata s utvrđenim stupnjem invaliditeta od 70% i većim,
 • dijete samohranog roditelja sukladno određenju pojma iz ove Odluke,
 • dijete iz obitelji s troje i više djece pod uvjetom da prima dječji doplatak,
 • dijete iz obitelji u kojoj su oba roditelja/skrbnici nezaposleni,
 • dijete sa teškoćama u razvoju sukladno određenju pojma iz ove Odluke.
 1. Pravo na besplatnu marendu može ostvariti i učenik koji je rješenjem Centra smješten u udomiteljsku obitelj ili socijalnu ustanovu.
 2. Zahtjev s potrebnom dokumentacijom kojom se dokazuje ispunjavanje uvjeta iz stavaka 1. i 2. ovog članka roditelj/skrbnik/udomitelj učenika mogu:
 • poslati poštom Upravnom tijelu,
 • osobno donijeti u centralnu pisarnicu Grada Splita.
 1. Upravno tijelo donosi rješenje o sufinanciranju marende učenika u osnovnoj školi, a u izreci rješenja utvrđuje se visina sufinanciranja s mjesečnim iznosom od 150,00 kuna, kao i razdoblje ostvarivanja prava (od mjeseca podnošenja zahtjeva do kraja nastave u školskoj godini). Odobreni iznos isplaćuje se mjesečno na tekući/žiro račun jednog od roditelja/skrbnika/udomitelja. Da bi učenici tijekom cijelog osnovnoškolskog obrazovanja primali mjesečni iznos za marendu, roditelj/skrbnik/udomitelj dužni su na početku nove školske godine uz uvjerenje o upisu u slijedeći razred dostaviti i novu dokumentaciju kojom dokazuju da učenik i dalje ostvaruje jedan od uvjeta iz stavaka 1. i 2. ovoga članka.

Upravni odjel za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu dostavio je školi popis svih učenika škole koji su ostvarili pravo na besplatnu marendu. U slučaju da se za besplatne marende prijave učenici koji su ostvarili pravo navedena prava, a ne plaćaju školi marende, škola je dužna obavijestiti Grad Split koji će prestati uplaćivati novac roditeljima.

U privitku možete preuzeti obrazac Zahtjeva za besplatne marende. 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju