preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin

Login

Online nastava

Razredne stranice

Predmetne stranice

Arhiva - online nastava

eTwinning

EDIT

EU - Kutak za učenje

Ponude - IZUN

 

Hrabri telefon

 

Zaboravljene igre

Vijesti i obavijesti - školska godina 2021./2022.
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dabar 2021. - rezultati
Autor: Nada Topić, 23. 11. 2021.

 

Natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar održano je 8. – 12. studenoga 2021. na CARNET-ovom sustavu MOOC. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja, a od 2016. u izradi zadataka sudjeluju i hrvatske učiteljice i učitelji.

Na natjecanju je sudjelovalo 679 škola iz cijele Hrvatske s ukupno 42 553 učenika podijeljenih u pet kategorija. Naši učenici su i ove godine postigli zapažene rezultate.

U kategoriji MikroDabar za učenike 1. i 2. razreda sudjelovalo je 23 učenika naše škole, od kojih je  5 učenika mađu 10 % najboljih. U kategoriji MiliDabar za učenike 3. i 4. razreda u kojoj su se natjecao 31 učenik naše škole, među 10 % najboljih je njih 4. U kategoriji KiloDabar sudjelovala je jedna učenica 5. razreda.

Svaki učenik je sudjelovanjem ostvario pravo na digitalnu značku i diplomu koju će od 22. studenog 2021. godine moći preuzeti iz sustava za natjecanje. Najboljih 10 % učenika dobit će i posebnu značku i zlatnu Dabro-diplomu. Čestitamo svim učenicima i njihovim učiteljima! Tablicu s rezultatima pogledajte OVDJE.

 

Pripremila: Sanja Ivančić, uč. raz. nast.
Priloženi dokumenti:
Dabar_rezultati_2021.pdf (400.74 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju