preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin

Login

Online nastava

Razredne stranice

Predmetne stranice

Arhiva - online nastava

eTwinning

EDIT

EU - Kutak za učenje

Ponude - IZUN

 

Hrabri telefon

 

Zaboravljene igre

Vijesti i obavijesti - školska godina 2021./2022.
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Humanitarna akcija za Vandu!
Autor: Nada Topić, 31. 8. 2021.

 

Drage kolege, roditelji i učenici,
naša kolegica i prijateljica, nastavnica matematike u našoj školi Vanda Lončar bori se za život. Pokrenuta je humanitarna akcija kako bi se prikupila sredstva za pomoć u njenom liječenju. U nastavku vam šaljemo detalje o ovoj akciji. Molimo vas da se u skladu sa svojim mogućnostima uključite u akciju kako bi Vanda dobila priliku za život, kako bi i dalje bila naša kolegica i majka dječaka Roka koji pohađa našu školu. 
I malo je puno za život! 
Hvala vam unaprijed na vašoj pomoći!


Dragi dobri ljudi, obraćamo Vam se s velikom molbom. Molbom za život.
Naša prijateljica i kolegica treba Vašu pomoć. Vanda Lončar, 39 godina, lavica po prirodi, ali sada već iscrpljena... Mama je dječaka Roka od 9 godina kojem ova situacija teško pada...Profesorica je matematike u osnovnoj školi, i kako kažu njeni učenici i kolege, uvijek nasmijana, vesela, puna topline i ljubavi...
Vandina borba za život traje već trinaestu godinu... Tada je Vandi dijagnosticiran invazivni duktalni karcinom dojke, trostruko negativni, Eston Ellis stupnja 9/9 – najvećeg. Uspješno se borila uz operacije, agresivnu kemoterapiju i zračenje. No nakon 8 godina, karcinom se vratio, što je rezultiralo s nova dva zahvata i terapijom. Ponovno smo imali uspjeha, sve do lani, 7./2020. kada kreće naša najveća borba dosad. Tumor je metastazirao u prsište, okružio srce i aortu, prešao u pluća i stijenku prsnog koša. Stručni tim poliklinike Radiochirurgia, obavio je opsežan operacijski zahvat koji joj je omogućio daljnju borbu za život.
Nakon 2 mjeseca kreće nova bitka…Dok je pod agresivnom kemoterapijom i imunoterapijom, javljaju se nove metastaze, redom u jetri, frontalnoj regiji glave, vratnoj kralježnici, prsnoj kosti, vratu, preostalom plućnom krilu i u kostima zdjelice. Vandi je opet potrebna hitna operacija te joj je izvađeno zahvaćeno plućno krilo. Metastaze se pojedinačno zrače radiokirurškom terapijom i Vanda odlično reagira na tu vrstu liječenja, međutim stalno zračenje nije opcija, potreban joj je sistemski lijek koji će bolest suzbiti u korijenu.
Novo svjetlo u tunelu jest pametni lijek Lynparza (olaparib) Astra Zenece, koji djeluje po genskoj osnovi u BRCA + tumora, koji je kod Vande potvrđen. No, ponovno borba, lijek još nije stavljen u odobrenje HZZO-a po ovoj indikaciji bez obzira na to što je po proizvođaču za istu namijenjen! Iako je Lynparza najbolji izbor za Vandu, usprkos trudu onkologa za donacijom, ista je odbijena. Cijena jedne kutije lijeka je oko 14 000 kn. Lijek Lynparza Vandi je potreban u dozi od dvije kutije mjesečno u periodu od dvije godine. Tu ste nam potrebni - Vi.
Cijena mjesečne terapije je nešto veća od 28 000 kn, što samo po trošku lijeka u navedenom razdoblju traži izdatak od oko 700 000 kn, ne spominjući odbijenicu HZZO-a za posljednji operacijski zahvat koji je 135 000 kn, a troškovi liječenja dodatno rastu svakim danom.
Molim Vas, pomozite našoj Vandi da se i dalje smije, da bude predana profesorica svojim učenicima i najdivnija majka svome Roku...
Vanda i njena obitelj zahvaljuju Vam od srca na donacijama i molitvama...

Nositelj humanitarne akcije je Diana Karačić (Vandina kuma)
Opis plaćanja: donacija za Vandu
Broj računa za donacije:
IBAN: HR7024020063104018847
SWIFT/BIC: ESBCHR22

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju