preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin

Login
Predmetna nastava

Razredna nastava

eTwinning

EU - Kutak za učenje

 

Hrabri telefon

Vijesti i obavijesti - školska godina 2019./2020.
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dnevnik iz karantene - Marija Odžak
Autor: Nada Topić, 30. 4. 2020.

Donosimo vam treći dnevnik iz karantene koji pišu učenici polaznici Radionice kreativnog pisanja. Napisala ga je Marija Odžak, učenica 7. c razreda.


Ponedjeljak, 6. travnja 2020.

Dragi dnevniče!

Današnji dan je prošao sasvim dobro. Primila sam zadatke učitelja, malo ih pogledala i riješila. Danas sam saznala da nakon uskršnjih praznika počinju ocjenjivanja (testovi i ispitivanja). Iskreno pomalo me strah kako će to sve izgledati jer to još nikad nismo radili. Ulazimo u 4. tjedan online nastave i moram priznati škola mi ne fali ni najmanje, ali opet cijela ova situacija me čini tužnom jer ljudi umiru i obolijevaju. Nadam se da će se sve ovo ubrzo riješiti i da će se vratiti u normalu.

 

Utorak, 7. travnja 2020.

Dragi dnevniče!

Sutra pišemo prvi test u virtualnoj učionici, iako me strah kako će to sve izgledati, ta vijest me uzbudila. Kako ne smijemo ići nigdje vanka, odlučila sam to iskoristiti. Naučila sam kako se radi pizza! Nije uopće teško, štoviše, zabavno je! Svim ukućanima se svidjela što mi je bilo drago jer je to prva pizza koju sam napravila. U 19.15 h sam uključila TV i taman je počeo dnevnik. U Hrvatskoj je 1282 zaraženih korona virusom. Dan je bio odličan, ali čuvši ovu vijest sve lađe su mi potonule. O Bože, kada će sve ovo završiti?

 

Srijeda, 8. travnja 2020.

Dragi dnevniče!

Danas smo pisali prvi test u virtualnoj učionici iz matematike Test je bio lagan i sve je dobro prošlo, uopće se nisam trebala brinuti. Navečer sam s obitelji gledala neke stare slike dok sam još bila mala. Divne uspomene su se probudile u meni. U cijeloj ovoj situaciji baš mi je to trebalo da se malo opustim i nasmijem. Bile su tu razne slike od krštenja, rođendana, putovanja i blagdana. Bilo je lijepo prisjetiti se tih dana, čak sam pustila suzu kada sam shvatila kako je bilo lijepo biti malen i bezbrižno se igrati. Uh, da mi je vratiti vrijeme!

 

Četvrtak, 9. travnja 2020.

Dragi dnevniče!

Bliži se Uskrs. Ove godine, na žalost, proslavit ću ga na skroz drugačiji način. Bez darivanja i odlaska kod rodbine. Prije godinu dana nisam mogla ni zamisliti da će mi sljedeći Uskrs izgledati ovako, na neki način samotno. To me čini pomalo tužnom jer kad je neki blagdan, svi se okupimo na jednom mjestu i slavimo, tada se osjećam sretno, no ovako… Ovako je skroz druga priča. Nadam se da će sve ovo ubrzo završiti.

 

Petak, 10. travnja 2020.

Dragi dnevniče!

Počele su pripreme za Uskrs. Baka mi je ubrala grančicu koju sam okitila, potom smo mama, brat i ja izradili uskršnje ukrase i uredili kuću. Sve to mi je nekako pomoglo da osjetim uskršnji ugođaj. Danas sam opet gledala vijesti na TV-u i broj oboljelih od Covida-19 u Hrvatskoj nažalost raste. Stvarno se pitam: Bože, ima li ovome kraja? Ali kako kažu, u svakom zlu, ima i neko dobro, tako i u ovome. Naime, otkako je proglašena karantena, zrak u cijelom svijetu je puno čišći, kao i okoliš što je odlično. Hoće li sve opet biti onečišćeno kada se karantena ukine?

 

Subota, 11. travnja 2020.

Dragi dnevniče!

Danas smo završili s pripremama za Uskrs. Baka je napravila ukusne kolače, mama, brat i ja smo nasjeckali sastojke za francusku salatu, potom smo svi skupa ukrašavali uskršnja jaja. Kako ne možemo ići na misu u crkvu, navečer smo pratili misu na televiziji. Bilo je čudno, no bolje i ovako nego da mise uopće nema. U košaru smo stavili hranu za blagoslov te ju je otac nakon mise blagoslovio. Iako smo svi razdvojeni i iako je cijela ova situacija tužna, kroz veliki tjedan sam osjećala zajedništvo. Držali smo se skupa i ako tako nastavimo, sigurna sam da ćemo pobijediti ovaj virus.

 

Nedjelja, 12. travnja 2020.

Dragi dnevniče!

Uskrs je! Najveći kršćanski blagdan. Iako nismo svi bili na okupu, ovaj blagdan sam provela prekrasno. Kako baka živi kat ispod našeg, spustili smo se kod nje na ručak, pomolili smo se dragom Bogu za blagoslov i uputili svoju molitvu da se sve ovo što prije riješi. Nakon ručka smo se tuckali jajima, po starom običaju. S obzirom da su okolnosti za ovaj Uskrs drugačije, mislila sam da ga neću dobro provesti, ali baš naprotiv. Bila sam s onima koje najviše volim i baš smo se zabavili! Ipak sljedeće godine želim Uskrs kakvi su bili svi oni prije.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju