preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin

Login
Predmetna nastava

Razredna nastava

eTwinning

EU - Kutak za učenje

 

Hrabri telefon

Vijesti i obavijesti - školska godina 2019./2020.
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dnevnik iz karantene - Maja Šakić
Autor: Nada Topić, 15. 4. 2020.

Donosimo vam prvi dnevnik iz karantene koji pišu učenici polaznici Radionice kreativnog pisanja. Napisala ga je Maja Šakić, učenica 5. a razreda.


                                                                                                                      Ponedjeljak, 6. 4. 2020.


Dragi dnevniče!
Danas je već četvrti tjedan škole na daljinu. Već sam se privikla i ne izgleda mi tako loše ovakva nastava. Najviše od svega mi nedostaju moji prijatelji.
Mama je počela s pripremama oko bratove torte za sutrašnji rođendan. Skroz je bilo zanimljivo kad se torta, nakon 10 minuta što je ispečena, udubila u sredini. Tako smo došli na ideju da izrežemo rupu u sredini i napravimo tortu u obliku donut krafne. To nas je sve razveselilo.
Eto, javit ću se sutra nakon fešte!
Bye, bye!

                                                                                                                          Utorak, 7. 4. 2020.


Dragi dnevniče!
Proslavili smo bratov 10. rođendan. Iako smo sami i bez gostiju, nisam očekivala da će nam biti ovako dobro. Na video-pozivu smo odradili i „Rođendan na daljinu.“ Do sada mi nikada nije padalo na  pamet da se rođendan može i tako proslaviti. Svi smo bili veseli i sve skupa je bilo smiješno. Malo me rastužilo kada smo mama i ja odlučile podijeliti komade torte mojim prijateljicama. Navikla sam da ih uvijek zagrlim kada se vidimo. Posebno mi je bilo teško Dei pružiti tortu i pomaknuti se u stranu. Baš sam se ružno osijećala.
Eto, sve u svemu, još jedan lijep dan!
Cmok!!!

Srijeda, 8. 4.2020.


Dragi dnevniče!
Danas je trebao biti normalan i miran dan. Jučer prije spavanja sam čula na vijestima da je korona virus ušao u dom u kojem je moja prabaka. Jučer i danas sam cijelo vrijeme razmišljala o tome. Nisam htjela da se zarazi zato što mi je mama rekla da je preživjela Drugi svjetski rat, smrtonosnu bolest tifus, od kojeg joj je otpala kosa i Domovinski rat. Jako mi je žao da se sada zarazi. Mnogo toga teškog je proživjela. Nadam se da će sve dobro proći.
Eto, pisat ću i sutra.
Ćao!!!

                                                                                                                                                  Četvrtak, 9. 4.2020.


Dragi dnevniče!
Danas je bio jedan težak i naporan dan. Tata je pozvao mene i brata na trčanje oko kuće. Nikada nismo do sada to radili, ali kako su ovi dani u svemu drugačiji, tako je bilo i naše trčanje. Izgledali smo kao iz crtića, ha, ha, ha...
Iznenadilo me to što je tata bio stvarno uporan, a ja više nisam mogla. Čak me je i nosio i vukao. U jednom sam trenutku i proplakala. Kada je sve bilo gotovo, bila sam zadovoljna, jer sam shvatila da je to tata uradio radi nas. Tko zna što nam je sutra pripremio!
Veselim se novim aktivnostima s tatom!!
Pusa!!!

Petak, 10. 4.2020.


Dragi dnevniče!
Danas sam tužna jer je ova neobična situacija u kojoj se nalazimo i mene zeznula. Jučer sam se pripremala za današnji post i maloprije sam shvatila da sam puno puta tokom dana to prekršila. Brat mi je donio čokoladnu i slasnu Domaćicu, a ja tipkajući igricu na mobitel jela ne shvaćajući što radim. Zatim, nakon večere, kada je mama ugledala praznu čašicu jogurta i upitala me jesam li je ja pojela, opet sam shvatila da sam prekršila. Jooooj!!! Mislila sam da ću uspjeti, jer sam uspjela svake godine, ali ova godina nam je skroz naopaka.
Uh!!!
Pozdrav!

                                                                                                                         Subota, 11. 4.2020.


Dragi dnevniče!
Jutros smo s tatom opet odradili trening i bila sam presretna. Sada mi nije ništa bilo teško. Hvala tati! Cmok!!! Ali opet je nešto i danas otišlo naopako. Svake godine mama peče puno kolača, a ove smo se dogovorili da ćemo samo raspucance. Toliko sam im se radovala. Duplu dozu smo ispekli. Ali naravno, kako bi bilo kada se opet nešto ne bi pokvarilo? Mama je zaboravila staviti šećer u njih i nisu ispali dobro. Tada smo ih nazvali raskuglanci, a ne raspucanci, jer su ostale kugle koje nisu raspucale. Nikom u kući sada nisu lijepi i ukusni nego meni. Tako da duplu dozu raskuglanaca imam samo za sebe!!!! Uopće nisam tužna! Ha, ha, ha!!!
Pozdrav!

                                                                                                                             Nedjelja, 12. 4.2020.


Dragi dnevniče!
Danas sam doživjela korona Uskrs i nimalo mi se ne sviđa. Kada smo ustali, prvo smo pogledali misu preko mobitela. Nije uopće bilo isto kao da smo u crkvi. Mobitel ne može zamijeniti crkvu. Nakon toga smo preko video-poziva čestitali Uskrs baki, teti, ujki i rođacima. Svi su bili sretni i nasmijani, ali to nije bila potpuna sreća. Video-poziv ne može zamjeniti šušur kada je stol pretijesan za sve nas, kada nam baka govori da ne trčimo po kući i zagrljaj mojih rodica i rođaka. Žao mi je i djeda koji je sam u Domu i svaki Uskrs čeka nas sa pisanicama na tradicionalno kuckanje. Jako se veselio tome. Svaki put se uživi kao malo dijete, u opasnu borbu jajima. Ha, ha, ha...
Ne želim više nikada ovakav Uskrs!!!
Pozdrav!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju