preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin

Login
Predmetna nastava

Razredna nastava

eTwinning

EU - Kutak za učenje

 

Hrabri telefon

Vijesti i obavijesti - školska godina 2019./2020.
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
22 dana dobrote - projekt 3. b razreda
Autor: Nada Topić, 15. 1. 2020.

U razdoblju od 1. do 22. prosinca učenici 3. b razreda sudjelovali su u projektu 22 dana dobrote. Cilj projekta bio je u učenicima probuditi ljubav, dobrotu te osjećaj solidarnosti prema onima kojima je to potrebno kako u užoj, tako i u široj društvenoj zajednici.


Razgovarajući o dobroti prvog dana projekta, spoznali smo da činiti dobro možemo na mnoštvo načina. Na pitanje što je to dobrota, učenici su odgovarali: Dobrota je kada drugima pomažem, umjesto mame pospremim krevet, podijelim s prijateljem svoju marendu, igram se s onima s kojima se drugi ne žele igrati, poštujem pravila, opraštam, podijelim zadnji komadić čokolade s tatom, bodrim prijatelje…


Dobra djela učenici su radili u školi (pisali prijateljima lijepe poruke, pomagali u učenju, izradili čestitke za Božić i dali ih djelatnicima Škole, tetama u vrtiću, prodavačima u trgovini, poštaru, pekaru, hranili ptice u školskom dvorištu) i kod kuće (sakupljali plastične čepove, pomagali roditeljima u kućanskim poslovima, odricali se računala i mobitela kako bi igrali s obitelji društvene igre, održali božićni Voice, čuli se s rodbinom koja živi u drugim gradovima…).


Uključili smo se i u humanitarnu akciju Za naše Palčiće na neonatologiji KBC-a Split udruge Alumnia Filozofskog fakulteta u Splitu. 


Projekt smo završili božićnom priredbom kojom smo željeli razveseliti roditelje i zahvaliti im za svu ljubav koju nam pružaju.


Svakodnevna mala zrnca dobrote koja smo dijelili drugima umnožila su se u osjećaje sreće, zadovoljstva i ponosa.


Učiteljica Sanja Štrk

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju