preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin

Login
Predmetna nastava

Razredna nastava

eTwinning

EU - Kutak za učenje

 

Hrabri telefon

Vijesti i obavijesti - školska godina 2019./2020.
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Ekskurzija u Slavoniju
Autor: Marija Grubić, 12. 9. 2019.

Ovog ljeta učenici sedmih razreda bili su na ekskurziji u Slavoniji. U Slavoniji su posjetili Osijek, Vukovar, Vinkovce, Daruvar, Kopački rit… Prvi dan imali smo organiziran posjet Rastokama, tamo smo obišli privatni posjed koji ima oblik leptira. Tu smo uživali u razgledanju, pogledu i bili smo u špilji. Produžili smo za Daruvar gdje smo posjetili gradske toplice, pivovaru, češku školu… Nakon razgledanja mogli smo slobodno šetati gradskim trgom. 


Kasnije smo produžili prema Vinkovcima gdje je bio naš hotel. Hotel je bio lijep, dobili smo ključeve naših soba i našli se zajedno za večerom. Slijedile su pripreme za izlazak u dugo iščekivani disko klub. Iza diska smo otišli ravno na spavanje jer je dan bio predug i ujutro smo se rano ustajali. Ujutro smo posjetili naš grad heroj – Vukovar. Iza autobusa smo fotografirali poznati vukovarski vodotoranj. Kasnije smo se vozili Dunavom u brodiću i jeli čokoladu. Nakon uspavljujuće vožnje Dunavom, otišli smo u razgledavanje grada. Čuli smo malo o dvorcu Eltz, rodnoj kući hrvatskog nobelovca Lavoslava Ružičke i prošetali gradom. Kasnije smo posjetili Vučedolski muzej. Vidjeli smo vučedolsku golubicu i mnoge druge znamenitosti. Treći dan smo posjetili park prirode Kopački rit. Pogledali smo kratki dokumentarni film o parku i obišli muzej. Vozili smo se brodom i vidjeli razne vrste ptica. Vozili smo se i kočijama na jednom imanju gdje smo imali organiziran ručak. Nakon toga smo posjetili vinske podrume Belje i vidjeli najstariju bocu vina iz 1949. godine. Zatim smo išli za Osijek. Obišli smo glavni trg i zoološki vrt gdje smo vidjeli razne životinje (žirafe, majmune, zebre, lemure, rode, lavove, risa…). Nakon toga brodom smo se odvezli do centra grada. Imali smo slobodno vrijeme za razgledanje, a zatim smo otišli u hotel na večeru i kasnije u disko. Četvrti dan posjetili smo gradsku ergelu Đakovo i vidjeli, hranili i mazili prelijepe lipicance. Posjetili smo i đakovačku katedralu. Zadnji dan posjetili smo Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu. Vidjeli smo razne vrste automobila, Tesline izume i otkrića i posjetili rudnik. Bilo je oduševljavajuće. Vidjeli smo i vatrogasnu opremu. Fotografirali smo se na Trgu bana Josipa Jelačića, u Zagrebu smo i ručali, a zatim se uputili prema našem Solinu. 
Svi vi koji tek čekate ekskurziju, mogu vam reći da nam je bilo odlično. Jedva čekam nove putovanje u Vukovar koje planirano ove školske godine, ne brinite, pisat ću i o tome.

Marija Grubić, 8. b

Galerija fotografija

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju