preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin

Login

Ispis potvrda
Pitaj? Ne skitaj!


"Pitaj? Ne skitaj!" je online savjetovalište NZZJZ-a gdje učenici mogu postavljati pitanja na koja će im odgovor dati stručnjaci za mentalno zdravlje. 

Sigurna mreža - Kviz

Online nastava

Arhiva - online nastava

eTwinning

EU - Kutak za učenje

 

Hrabri telefon

Vijesti i obavijesti - školska godina 2023./2024.
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kristalizacija kuhinjske soli
Autor: Nada Topić, 30. 11. 2018.

 

U okviru nastave kemije, postupkom odjeljivanja tvari iz homogenih smjesa, učenici sedmih razreda, metodom kristalizacije, uspjeli su dobiti kristale kuhinjske soli. Ovaj postupak temelji se na različitoj topljivosti tvari pri različitim temperaturama, a hlađenjem smjese topljivost tvari se u većini smanjuje pa se formiraju kristali.


Evo kako izgleda struktura kuhinjske soli (NaCl-a  - pravilne kockice)

Neki od učeničkih radova:

 

Pripremila: Žana Milat, prof.

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju